ŞİDDETLE MÜCADELE BROŞÜRLERİ DAĞITILDI

Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Vatandaşlara bilgilendirme broşürü dağıtıldı
Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü sebebiyle Artvin Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM), Artvin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Artvin İl Jandarma Komutanlığı ve Artvin İl Emniyet Müdürlüğü koordineli bir çalışma ile Artvinli vatandaşlara bilgilendirme yapılarak büroşür dağıtıldı.
Yetkililer, vatandaşlara şiddete maruz kalmaları ya da tanık olmaları durumunda başvurabilecekleri mekanizmalar ve KADES uygulaması anlattı.Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ŞÖNİM, şiddete maruz kalan kadınların şiddetten uzaklaşmak için geldikleri yerdir. Burada çeşitli desteklere erişirler. Hayatını tekrardan organize etmek amacıyla imkanlara kavuşurlar. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi kişiyi bir süre misafir eder. Bu tür merkezler “gizli” merkezlerdir. Misafir olan kadının tekrardan bir tehdit hissetmemesi için bu tür yerlerin isimleri ve yerleri “gizli”dir. Bu noktada ilk başvuru yeri Sosyal Hizmet Merkezleri’dir. Tehdit durumlarında Emniyet Güçleri de devreye girer. Ardından yapılan inceleme ve görüşme sonucunda kişi Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ‘ne götürülür.
ŞÖNİM’de Neler Yapılır?
ŞÖNİM’de kişi iş bulur. Meslek sahibi olur. Psikososyal ve ekonomik koşullara yönelik destek alır. Tedbirler, öneriler kısmında da destekleme görür. Bu süreçte kişiyle ilgili rapor hazırlanmadan önce kişi hakkında detaylı bir raporun da hazırlanması gerekir.
Şiddete maruz kalan kişiyle ilgili öfke kontrolü, stresle mücadele, şiddete yönelik rehabilite, şiddetin ortaya çıkardığı psikolojik etkilere yönelik görüşme ve baş etme becerileri gibi durumlarda uygun bir tedavi programı da uygulanmaktadır. Bu nedenle Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi geniş çapta yardım sunulan merkezdir.
Songül Yılmaz