ÇEVRİMİÇİ AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Deneyap Teknoloji Atölyelerinin açılışı gerçekleştirildi
Cumhurbaşkanlığının ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde deneyap teknoloji atölyesi hayata geçirildi.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir işbirliği ile hayata geçirilen, Deneyap Teknoloji Atölyesinin açılışı çevrim içi olarak gerçekleştirildi.
42 ilde uygulamaya geçen atölyeler, Öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerilerinin geliştirilmesi amacıyla hizmet verecek.Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Teknofest Karadeniz programında online olarak katıldığı program ile atölyelerin açılışı gerçekleştirildi.
42 ilde eş zamanlı olarak açılışı gerçekleşen Deneyap Teknoloji Atölyelerinde öğrencilere ücretsiz olarak 11 farklı başlıkta eğitim verilmesi planlanıyor.
Proje kapsamında 81 ilde 104 atölye hizmet verecek.
Yeni kurulan ve ilk mezunlarını veren atölyelerin bulunduğu 42 ilde (Adana, Ankara, Antalya, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Hakkâri, İzmir, Konya, Manisa, Muğla, Trabzon, Amasya, Artvin, Ardahan, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Düzce, Gümüşhane, Iğdır, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kırşehir, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak) öğrenci alımı gerçekleştirildi.
Açılışın ardından değerlendirmelerde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, Artvin’de Deneyap Atölyesinin işleyiş süreci hakkında bilgi vererek, “Artvinde açılacak olan Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almak isteyen gencin başvuruları alınmıştır. E-sınav, seanslar şeklinde gerçekleşmiştir. İkinci aşama olan uygulama sınavına katılma hakkı kazanan 281 aday, 1 ekim tarihinde gerçekleşecek olan sınava katılacaktır. Sürecin sonucunda adayların e- sınav sonuçlarının yüzde 70’i ve uygulama sınavı sonuçlarının yüzde 30’u alınarak öğrenci seçim süreci tamamlanmış olacak” ifadelerine yer verdi.
Demirkıran, Deneyap Teknoloji Atölyelerinde verilecek derslerden bahsederek, “Öğrencilere 3 yıl boyunca ücretsiz olarak Tasarım ve Üretim, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Yazılım Teknolojileri, Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Yapay Zeka, Nanoteknoloji Ve Malzeme Bilimi, İleri Robotik, Robotik Ve Kodlama, Mobil Uygulama gibi 11 farklı başlıkta eğitimler verilecek. Programa katılan öğrenciler 3 yıllık bir süreçte hem temel teknoloji yetkinlikleri kazanma hem de özel ilgi alanlarında derinleşme imkânı elde edecek. Atölye programları ortaokul düzeyinde hâlihazırda 4. ve 5. sınıfta eğitim gören öğrencilere, lise düzeyinde ise 8,9 ve lise hazırlık sınıflarında eğitim gören öğrencilere hitap ediyor” dedi.
Maşite Okur