“BÖLGESEL KALKINMA ODAKLI ÜNİVERSİTELER” TOPLANTISI DÜZENLENDİ

“Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler” Toplantısı Kastamonu’da Düzenlendi
“Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı” kapsamında İhtisas üniversitelerinin değerlendirme toplantısı Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde 2 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirildi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın iştiraki ile düzenlenen toplantıya Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Hamdi Topal, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Dr. Muhammed Adak ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan ile ihtisaslaşma misyonu üstlenmiş 22 üniversitenin rektörü ve ilgili rektör yardımcıları katıldı.
Toplantıda ülkemizin “bölgesel kalkınma ve yeşil kalkınma” hedefleri doğrultusunda bölge üniversitelerinin üstlendiği görevler ve bu hedefler bağlamında üniversitelerde yürütülen Ar-Ge çalışmaları hakkında değerlendirmeler yapıldı. Bilindiği üzere Tıbbi ve aromatik bitkiler sahasında ihtisas üniversitesi seçilen AÇÜ son zamanlarda bu alanda önemli projeleri başlatmış ve dikkate değer çıktılar elde etmeyi başarmıştı.
Toplantıda bölgesel kalkınma odağında ihtisaslaşma projelerinin sadece üniversitelere değil aynı zamanda kente ve bölgeye turizmden sanayiye, eğitimden ekosisteme kadar birçok alanda önemli katma değerler sağlayacak potansiyele sahip olduğunun altı çizildi.
AÇÜ